Het maken van de verkeerde studiekeuze is erg vervelend. Het zorgt vaak voor een hoop frustratie en een deuk in het zelfvertrouwen van de student. Jammer genoeg gebeurt het ontzettend vaak; gemiddeld vallen 30-40% van de studenten af in het eerste jaar.
Naast de frustratie en het afgenomen zelfvertrouwen kost een verkeerde studiekeuze ook een hoop geld. Denk niet alleen aan het studie – en boekengeld, maar ook aan het feit dat er een jaar later pas geld verdiend gaat worden met een betaalde baan. Dat betekent automatisch dus ook een jaar extra kosten voor levensonderhoud, verzekeringen, eventueel huur etc.
Het Nibud heeft al eens uitgerekend dat een extra studiejaar met de daarbij behorende extra kosten de ouders of de student +/- € 12.000,- kost.
Deze extra kostenlast wil geen ouder of scholier dragen. Dat is ook gelijk de reden dat Find Your Future gericht studiekeuzeadvies biedt om ervoor te voor te zorgen dat de studiekeuze past bij de talenten, interesses en drijfveren van de student. Een mismatch op dit vlak is namelijk één van de meest voorkomende redenen dat studenten uitvallen tijdens de studie.
Het Find Your Future studiekeuzetraject verloopt volgens een eigen ontwikkelde methode van zes stappen. Deze zes stappen zijn een combinatie van drie intensieve gesprekken en een aantal huiswerkopdrachten.
Tussen het begin en het einde van een loopbaan werken fulltime medewerkers gemiddeld zo’n 65.000 uur.
Voor veel mensen zijn er weinig activiteiten waar meer tijd in gestoken wordt dan werk. Het is dus ook prettig wanneer je werk doet dat bij je past en waar je plezier uit haalt. Dit is echter niet altijd het geval!
Uit recente cijfers van het CBS blijkt namelijk dat bijna 25% van de werknemers ongelukkig is op de werkvloer!
Niet tevreden zijn met werk, of zelfs ongelukkig zijn met werk kan verschillende oorzaken hebben. Het werk zelf, de organisatie of de balans tussen werk en privé kunnen bijvoorbeeld voor problemen zorgen.
Bovenstaande scenario’s hebben vaak tot gevolg dat mensen zelf op zoek gaan naar een nieuwe baan.
Het kan echter ook zo zijn dat je deze keuze niet zelf maakt, maar wordt gedwongen. Denk maar aan de Corona periode waarin veel mensen hun baan hebben verloren of zich moesten laten omscholen.
Maar wat te doen je als je niet weet wat je zoekt, wat je écht leuk vindt of waar jouw kernkwaliteiten liggen?
Op zo’n moment kan ik je als loopbaancoach helpen. Op basis van jouw verhaal gaan we in een aantal stappen op zoek naar de juiste ingrediënten voor een passende loopbaankeuze.
Het loopbaantraject bestaat uit verschillende onderdelen die ik samen met jou zal afstemmen op jouw situatie.
Lees hier meer over mijn methode of plan gelijk een gratis intakegesprek!