Martin Hoogland

Arbeids - en Organisatiepsycholoog

Mijn naam is Martin Hoogland. Al meer dan 10 jaar ben ik actief als Arbeids – en Organisatiepsycholoog in diverse functies. Gedrag van mensen heeft mij altijd gefascineerd en dat is ook de reden dat ik psychologie ben gaan studeren. Daarbij ben ik vooral geinteresseerd in het waaróm van menselijk gedrag.

Tijdens mijn werkzaamheden als psycholoog kom ik vaak in contact met studenten en professionals die het moeilijk vinden om een juiste vervolgstap te kiezen voor studie of werk.

Omdat ik zelf weet hoe lastig het kan zijn om studie- en loopbaankeuzes te maken, heb ik besloten mijn kennis en ervaring in te zetten om mensen verder te helpen.

Het maken van een keuze is voor veel mensen moeilijk omdat zij niet goed kunnen verwoorden wat hun échte talenten, interesses en drijfveren zijn. Dit is precies waar ik kan helpen!

Naast een voorliefde voor psychologie speelt sport een belangrijke rol in mijn leven. Vanaf mijn zesde ben ik hier altijd intensief mee bezig geweest. Mijn sessies zijn dan ook energiek en vlot. Daarbij hoop ik uiteraard dat er ook gelachen kan worden!

Graag bespreek ik met jou welke mogelijkheden ik zie om jou verder te helpen. Wil je meer weten? Plan dan een vrijblijvende kennismaking in!


Plan gratis intakegesprek
 
 
 • Ben
  Het traject heeft mij zoveel gebracht, een geschenk voor mezelf met als toetje een nieuwe job.
  Ben
 • Jasmijn
  Dankzij het traject heb ik eindelijk de opleiding gevonden die bij mij past, en waar ik zonder de hulp nooit terecht zou zijn gekomen!
  Jasmijn
 • Wim
  Ik heb het coachingstraject als zeer aangenaam ervaren. Martin is een uitermate prettige gesprekspartner en geeft bruikbare adviezen. Tijdens het traject heb ik doormiddel van de opdrachten nieuwe inzichten gekregen en vooral veel geleerd over mezelf. Het heeft mij geholpen de negatieve spiraal te doorbreken. Ik denk dat coaching in vele gevallen is aan te raden; zie het als een investering in jezelf. Je zult er absoluut positiever uitkomen! Schroom niet om contact op te nemen met deze vakman.
  Wim
 • Margret
  Je bent in je dertiger jaren, je hebt een jong gezin, een drukke baan, je wilt het fysieke aftakelingsproces het hoofd bieden en een sociaal leven. Op een bepaald punt vraag je jezelf af waar je nou in vredesnaam mee bezig bent. Waar liggen mijn prioriteiten? Waar word ik blij van en waar ervaar ik onnodig veel stress van? Het traject met Martin biedt een interessant kijkje in jezelf. Onder begeleiding krijg je stap voor stap inzicht en vind je gaandeweg antwoord op de bovengenoemde vragen. Daarnaast ontwikkel je een aantal tools waarmee je negatieve patronen kunt doorbreken en veranderingen kunt doorvoeren waardoor je jezelf kunt helpen de meest leuke versie van jezelf te worden, op het werk en thuis.
  Margret
 • Benck
  Dit traject heeft mij een veel duidelijker beeld van mezelf gegeven. Ik heb ten eerste veel over mezelf geleerd en daarnaast ben ik er achtergekomen wat ik juist wel en juist niet zoek in een opleiding/baan. Uiteindelijk is er een resultaat uitgekomen waar ik mij erg goed bij voel! Als je net zoals ik geen idee hebt wat je zou willen gaan doen qua opleiding zou ik dat traject zeker aanraden!
  Benck
 • Manon
  Martin heeft mij heel goed geholpen. Ik zit nu lekkerder in mijn vel door de adviezen die hij mij gegeven heeft en door de gesprekken die wij gehad hebben. Ik raad het zeer aan om naar Martin toe te gaan! Het is zeker de moeite waard!
  Manon
 • Tamara
  Martin heeft me geholpen om in een zeer complexe en intense periode in mijn leven mijn intrinsieke motivatie weer helder te krijgen. Inzicht gegeven over wat voor mij belangrijk is in zowel mijn werkzame als prive leven. Dit trajact met haar uitkomsten en gesprekken zal ik meenemen als kompas tijdens mijn verdere zoektocht. Martin is zeer kundig, oprecht en openminded. Zonder oordeel met veel passie gaat hij aan de slag. Ik heb er veel aan gehad maar heb ook van onze gesprekken genoten. Aanrader!
  Tamara
 • Mandy
  Ik heb het traject bij Martin als heel prettig en effectief ervaren.
  Mandy
 • Lucas
  Het traject van Martin heeft mij enorm geholpen bij het vinden van een baan en mogelijke opleiding die bij mij past. De gesprekken met Martin zijn luchtig en je mag vertellen wat je wil. Ik ben Martin erg dankbaar voor de gesprekken deze hebben mij enorm geholpen!
  Lucas
 • Tess
  De samenwerking met Martin is heel fijn, op een hele natuurlijke manier kom je tot goede/belngrijke inzichten.
  Tess
 • Lois
  Goede testen die heel anders zijn dan die gratis internet versies. Martin stelt goede vragen en uiteindelijk vertelt hij precies waar je kwaliteiten liggen en wat het beste daarbij past en luistert naar jouw eigen interesses daarbij.
  Lois
 • Lynn
  Voordat ik bij Martin kwam wist ik niet waar ik het moest zoeken en welke richting ik überhaupt op wilde. Na de leuke gesprekken, tests, en spellen die we hebben gehad en gespeeld zijn we uiteindelijk tot een studierichting gekomen die perfect was voor mij. Zonder deze hulp had ik nooit de juiste studie gevonden.
  Lynn
 • Thara
  Tijdens de afspaken met Martin werd ik goed geholpen . Hij stelde veel vragen om mij te leren kennen en op verschillende manieren kwamen we erachter wat voor mij de geschikte keuze was.
  Thara
 • Michelle
  Voordat ik dit traject startte, was ik erg onzeker over een aantal dingen. Vooral het feit dat ik (in mijn ogen) nergens goed in was, knaagde heel erg aan mij. Martin heeft mij laten inzien dat ik veel meer kan dan ik denk en heeft mij hier heel erg mee geholpen. Daarnaast is Martin een super topper, dus naast zijn hulp bij het vinden van de juiste studiekeuze is het ook nog eens mega gezellig met hem. Ik raad dit traject zeker aan als je niet weet wat je wil gaan doen, want mij heeft het in ieder geval erg geholpen.
  Michelle
 • Willeke
  Voordat ik dit traject begon zat ik in een waas van twijfels en onzekerheden en kon ik geen beslissing nemen. Martin heeft me vanaf het begin op mijn gemak gesteld en door alle opdrachten en gesprekken heb ik inzicht gekregen in mijn kwaliteiten, valkuilen en interesses. Door de handige tips en handvatten heb ik het vertrouwen gekregen om een weloverwogen beslissing te maken. Zonder Martin was ik nu nog aan het twijfelen. Ik zou iedereen aanraden dit traject te volgen! Een goede investering.
  Willeke
 • Thara
  Ik ben zeer tevreden over dit traject en raad dit zeker anderen aan
  Thara
 • Sam
  Nadat ik van verschillende mensen te horen had gekregen over Martin en zijn traject ben ik begonnen, Martin heeft me vanaf moment 1 op me gemak gesteld en het gevoel gegeven dat we samen aan mijn toekomst gingen werken, met veel verschillende opdrachten zijn wij op een resultaat gekomen. Om op het resultaat te komen krijg je opdrachten mee die zowel jij als mensen in je omgeving moeten maken, samen bespreek je die dan weer en zo komt het traject op gang. Ik zou het aan iedereen adviseren.
  Sam
 • Gerry
  Het heeft me heel veel geholpen om niet te snelle keuzes te maken maar juist een goede doordachte keuze
  Gerry
 • Nick
  Zinvol traject dat me heeft laten inzien welke eigenschappen mijn valkuil zijn en welke krachten ik moet benutten om het optimale uit mezelf te halen.
  Nick
 • Marc
  Zonder dit traject had ik nu nog steeds zitten twijfelen over wat ik wil worden
  Marc
 • Lucy
  Martin heeft me erg geholpen met het kiezen van de juiste profielkeuze. Ik vond het heel leuk en ik heb veel geleerd!
  Lucy
 • Frank
  Bij Martin en mij was er meteen een klik. Hij had al snel door dat ik het beste kon blijven in de branche waar ik zit, dus heeft hij zich gefocust op mijn persoonlijke groei.
  Frank
 • Floor
  Dankzij Martin heb ik betere inzichten gekregen over waarden/wensen en verwachtingen voor een toekomstige baan. Daarnaast heb ik mezelf ook beter leren kennen en geleerd hoe ik beter om kan gaan met bepaalde gedachten en/of emoties. Ik zou het iedereen willen aanraden om een traject te volgen want ik ben er van overtuigd dat iedereen hier van kan leren!
  Floor
 • Janine
  Ik ben Martin echt heel dankbaar voor het coachings traject. Het was enorm verhelderend en geeft veel rust. Ik ben benieuwd waar ik met deze hulp en uitkomst over een paar jaar sta. Zin in!
  Janine
 • Rick
  Ik had zelf helemaal geen idee wat voor studie ik zou moeten kiezen en ben door middel van dit traject toch bij een studie uitgekomen die goed bij me past. Ik raad iedereen die in de knoop zit met deze keuze aan om dit traject te volgen!
  Rick
 • Dianne
  Fijne en vertrouwde gesprekken die mij op weg hebben geholpen om mijn hart te volgen...
  Dianne
 • Gerie
  Door het invullen van de assesments kwam ik een hoop over mezelf te weten en ging ik anders tegen bepaalde beroepen aankijken. Dit was zeer verhelderend. Het heeft me echt inzicht gegeven en verder geholpen in mijn loopbaan
  Gerie
 • Stef
  Ik ben blij dat ik voor dit traject heb gekozen, het heeft me heel goed op weg geholpen. Ik weet nu welke kant ik op wil!
  Stef
 • Emma
  Ik twijfelde heel erg over mijn gekozen profiel, zó erg dat ik er niet meer van kon slapen. Martin heeft mij door gesprekken en vragenlijsten laten zien waar ik écht goed in ben en wat ik het liefste wil. En dat was iets heel anders dan wat ik had gekozen. Dus heb ik mijn profiel gewisseld en nu sta ik er 100% achter!
  Emma
 • Gabrielle
  Ik heb het traject van Find Your Future als zeer prettig ervaren, door het samenbrengen van mijn interesses en competenties door middel van verschillende testen, gesprekken en opdrachten is er een mooi resultaat uitgekomen dat mij verder helpt in mijn carrière.
  Gabrielle
 • Guido
  Een helder traject waarbij veel duidelijk is geworden voor mijzelf. Een goede investering waarmee ik verder kan.
  Guido
 • Casper
  Toen in had besloten een carrièreswitch te maken, kwam ik via via bij Martin Hoogland terecht. Gelijk vanaf het intakegesprek voelde het vertrouwd. Martin laat jou rustig je verhaal doen en huidige situatie uitleggen. Aan de hand van onder andere vragenlijsten voor jou en je omgeving en een aantal spelletjes weet hij een super gedetailleerd profiel van jou samen te stellen. Tegen het einde van de laatste afspraak kende Martin mij beter dan ikzelf. Als je nog niet weet welke studie je wilt volgen of een carrièreswitch wilt maken en niet echt precies weet waar je competenties en interesses liggen, beveel ik zeker aan een afspraak te maken bij Martin!
  Casper