2021: nieuwe ronde, nieuwe kansen?

 
 

Inmiddels is het nieuwe jaar ruim twee weken onderweg, zijn de meesten de vakantie alweer vergeten en vecht een groot aantal van ons tegen zijn of haar goede voornemens.

Bij de start van een nieuw jaar wordt vaak ook even stilgestaan bij de werksituatie. Hoe tevreden ben ik? Wat zijn mijn doelen voor het nieuwe jaar en welke dingen zou ik willen veranderen?

86% van werkenden tevreden, hoe zit het met de rest?


Bovenstaande reflectie op de werksituatie is goed en zorgt er mede voor dat je weer gericht het nieuwe jaar gaat beginnen. Gelukkig geeft dan ook 86% van de werkenden in Nederland aan tevreden te zijn met zijn/haar werk (CBS, 2020).

Dit percentage is hoog, echter betekent dit ook dat er nog een aanzienlijke hoeveelheid mensen níet tevreden zijn met werk.

Dit kan verschillende factoren hebben. Denk bijvoorbeeld aan werkomstandigheden, salaris, verantwoordelijkheden, roosters etc. Daarbij kan het natuurlijk ook zo zijn dat ontevredenheid of twijfel wordt veroorzaakt doordat mensen denken dat ze op de verkeerde plek zitten, dat hun kwaliteiten niet goed ingezet kunnen worden of dat zij het gevoel hebben méér te kunnen.

Ik ben niet tevreden, maar wat moet ik dán doen?


Vanuit mijn werkzaamheden als loopbaanbegeleider zie ik vaak dat laatstgenoemde voorbeelden gepaard gaan met de opmerking: ‘ja maar, wat moet ik dán doen?’.

Vooral wanneer deze situatie veel onrust en onzekerheid veroorzaakt krijg ik regelmatig mensen op bezoek die door de bomen het bos niet meer zien.

Find Your Future Methode


Gelukkig zijn dit nu net de situaties waarvoor ik Find Your Future ben gestart: mensen niet alleen inzicht geven in mogelijkheden qua werk, maar mensen ook helpen om meer inzicht te krijgen in de eigen persoonlijkheid, waarden, interesses en talenten.

Samen gaan wij in ongeveer vijf sessies op zoek naar wat écht belangrijk is. Met behulp van mijn eigen ontwikkelde ‘Find your Future methode’ kijken we naar de huidige situatie, het verleden en uiteindelijk natuurlijk naar de toekomst. We praten niet alleen, we voeren samen ook oefeningen uit en we evalueren thuisopdrachten. Daarbij zal ik niet degene zijn die gaat voorzeggen wat de juiste weg zal zijn, maar zal ik helpen om de puzzelstukjes bij elkaar te vinden.

Herken je dit en heb je het gevoel dat jij ook wat hulp kunt gebruiken? Plan dan hier een gratis intakegesprek!